Slimme keten

De slimme keten, Skills Labs
De Skills Lab “Slimme Keten” bevindt zich in een transitieproces van de agrarische sector. Er wordt rekening gehouden met twee belangrijke ontwikkelingen: Ondernemers, die niet de mogelijkheid krijgen om hun areaal uit te breiden, gaan op zoek naar aanvullende inkomstenbronnen zoals recreatie en toerisme en ze gaan zich richten op de biologische landbouw. Het andere deel wordt gekenmerkt door intensieve landbouw; Deze sector wordt nu door de wetgeving gedwongen, om te vormen naar duurzamere ondernemingen, met name wordt gekeken naar het energieverbruik en het behoud van natuurlijke bronnen – om de innovatie te bevorderen. Voor beide ontwikkelingen is innovatie, door nieuwe kennis en nieuwe competenties, van groot belang. De samenwerking tussen de ondernemers, het onderwijs en onderzoeksinstellingen staat daarom centraal binnen deze Skills Lab. Door de sterke verbinding tussen Theorie en praktijk worden de toekomstige kansen op werk van studenten na hun studie aanzienlijk verbeterd.

Dit Skills Lab wordt uitgevoerd in samenwerking met het Huis van de Brabantse Kempen en de HAS Den Bosch.

Projectpartner: Huis van de Brabantse Kempen

Huis van de Brabantse Kempen is Triple O georganiseerd, met meer dan 700 MKB-bedrijven, 7 gemeenten, onderwijsinstellingen en andere regionale stakeholders. Het Huis van de Brabantse Kempen is een netwerk- en projectorganisatie, die inspeelt op de ontwikkelingen via haar projecten.

Meer informatie over het Huis van de Brabantse Kempen is hier te vinden.

Projectpartner: HAS Den Bosch

De HAS Hogeschool biedt opleidingen aan in de agrarische-, voedingsmiddelen- en milieuesector in Den Bosch en houdt zich bezig met verschillende onderwerpen binnen de skills labs zoals internationalisering en project management activiteiten.

Meer informatie over de activiteiten van de HAS Hogeschool vindt u hier (auf Niederländisch und Englisch).

Posted in Allgemein.