Slimme landbouw

In de Skills Lab “Slimme Landbouw” komen de deelnemers in contact met alle praktijk aspecten van Farming 4.0. De deelnemers aan deze Skills Lab (ondernemers, werknemers, leerlingen, studenten, statushouders) leren hoe ze de verschillende technieken van slimme landbouw kunnen gebruiken. Elk bedrijf dat is aangesloten bij deze Skills Lab, behandelt een deel van de Farming 4.0-technologieën. In de verschillende zakelijke contexten leren de deelnemers de technologie te gebruiken en hun vaardigheden te trainen door ze zelf te testen en aan te passen. De specifieke landbouw 4.0-competenties – zoals het gebruik van drones, het gebruik van smartphones en tablets, de verbinding tussen inkoop en weersvoorspellingen worden uitgebreid behandeld. Het DNA van de Skills Lab “Slimme Landbouw” bevat zowel technische innovaties als innovaties op het gebied van bedrijfsmanagement.

Hier is een overzicht van de projectstructuur in het Duits:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partner: IMBSE GmbH

Het Instituut voor professionele en sociale ontwikkeling is een professioneel advies-, opleidings- en human resources-ontwikkelingsorganisatie. Zijn kerncompetentie richt zich op onderzoeksgerichte vormgeving van professionele loopbanen. Succesvol werkt IMBSE met individuen, groepen, teams en organisaties. Meer informatie (in het Duits) is hier te vinden.

Partner: Agrobusiness Niederrhein e.V.

Agrobusiness Niederrhein stelt zijn netwerk beschikbaar aan bedrijven en instellingen uit de agribusiness om actoren van de agrobusiness te ondersteunen en samen te werken in projecten.

Meer over het netwerk is te vinden (in het duits) op de website van Agrobusiness Niederrhein e.V..

Daarnaast werken de projectpartners samen met het Experimental and Educational Centre Agriculture Haus Riswick.

Posted in Allgemein.